Sputnjik: Šojgu uskoro u Beogradu 1

U Beogradu se očekuje poseta ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u skorije vreme, saopštio je Sputnjiku pomoćnik ministra odbrane Srbije Nenad Miloradović.

„Uskoro se očekuje poseta ministra odbrane Ruske Federacije“, rekao je Miloradović, ne navodeći datum. Ranije je Federalna služba za vojnotehničku saradnju izjavila da 2017. godine Rusija namerava da isporuči Srbiji šest lovaca MiG-29, kao i partiju teške oklopne tehnike, uključujući tenkove, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, mediji u Srbiji su više puta najavljivali isporuku aviona, prvo usred izborne predsedničke kampanje u martu, ali i za Vidovdan. Isporuku je krajem 2016. u svojstvu premijera ugovorio Aleksandar Vučić sa Šojguom, i tada je najavio dva moguća termina – mart 2017. i jesen 2017. Termini su zavisili od toga da li će avioni biti remontovani u Rusiji ili Srbiji. Precizniji detalji o tome nisu bili poznati – zvaničnici u Beogradu ističu da je reč o donaciji, ali i da će remont koštati oko 185 miliona evra.

Nije isključeno da je isporuka aviona u vezi sa političkim promenama u Beogradu, budući da sad u Vladu Srbije ulazi izrazito proruski orijentisan Nenad Popović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari