Srpska lista: Izborni cilj je osvajanje svih 10 poslaničkih mesta namenjenih Srbima 1Foto: Facebook / Srpska lista

Potpredsednik Srpske liste Srđan Popović izjavio je danas da je cilj te partije na parlamentarnim izborima 6. oktobra, da osvoji svih 10 poslaničkih mesta namenjenih srpskoj zajednici u Skupštini Kosova.

Kako je preneo RTK 2, Popović je na predizbornom skupu Srpske liste u Gračanici rekao da su kandidati te partije za poslanike „provereni, časni i pošteni ljudi, koji neće ćutati u skupštini, koji će se uvek boriti za istinu“.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da medju Srbima na Kosovu i Metohiji ne postoji podela na „južne i severne Srbe“.

„Ovo je politička borba u kojoj biramo legalne i legitimne predstavnike koji će zastupati vaše interese. Zato je neophodno da svi zajedno 6. oktobra izadjemo na glasanje i pokažemo srpsko jedinstvo“, kazao je Rakić.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić ocenio je da su predstojeći izbori „važni za opstanak Srba na Kosovu“.

„Srpska lista je danas ime i prezime za jedinstvo i slogu Srba na Kosovu i Metohiji, ime i prezime za ono što treba da bude naš krajnji cilj, a to je pre svega opstanak, ali i povratak naših sunarodnika na ove prostore“, naveo je Jevtić.

Srpska lista će na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra nastupiti pod rednim brojem 135 a pored nje, iz redova srpske zajednice, na izborima učestvuju i koalicija „Sloboda“, Samostalna liberalna stranka i Partija kosovskih Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari