Srpska lista: RTK nam zabranila spot 'Kada Srbija zove, ja dajem svoj glas' 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC (arhiva)

Srpska lista saopštila je danas da je Radio-televizija Kosova (RTK) zabranila emitovanje predizbornog spota Srpske liste, sa obrazloženjem da rečenica „Kada Srbija zove, ja dajem svoj glas“, ne može da bude emitovana na toj televiziji.

„Od naše stranke je zatraženo da izbrišemo taj deo naše predizborne poruke ili da rečenicu zamenimo sa ‘kada Kosovo zove'“, navodi se u saopštenju i dodaje da su obrazloženje sadrži „paušalno pozivanje na zakon, ali ne i tumačenje koje su izborno pravilo ili zakon prekršili svojom porukom“.Srpska lista je istakla da kada njeni predstavnici budu sedeli u prištinskom parlamentu, neće zastupati interese samoproglašenog Kosova, već samo, kako je navela, interese srpskog naroda i Srbije.

„Mi, dakle, nećemo prekrajati svoj predizborni spot, a odbijanje RTK da ga emituje shvatamo kao napad na politička prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i slobodu govora, o čemu ćemo izvestiti i najširu me]unarodnu javnost“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista je navela da je ta lista politička organizacija koja okuplja Srbe na Kosovu i Metohiji, kao i da je lojalna, kako je istakla, svojoj državi Srbiji, kao i da na izbore 6. oktobra izlaze uz podršku Srbije bez čije podrške ne bi ni izlazili.

„Samoproglašeno Kosovo, kao entitet koji ne priznaje veći deo čovečanstva i koji nije punopravna članica me]unarodne zajednice, budući da nije članica Ujedinjenih nacija, ne može da poziva Srbe na bilo šta, pa ni na izbore, jer srpski narod na Kosovu i Metohiji ne daje ni pet para za pozive iz Prištine“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari