SSP: Bor nema uslova za karantin za radnike Ziđina povratnike iz Kine 1Rudarsko topioničarski basen Bor Foto: Ljubiša Aleksić/RTB Bor

Borski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je da Bor nema uslova za karantin za povratnike iz Kine koji su zaposleni u kompaniji Ziđin i da provera zdravstvenog stanja mora biti urađena pri samom ulasku u Srbiju.

„Smatramo da je ovakvo ponašanje gradske vlasti i Ministarstva zdravlja neodgovorno i zahtevamo hitnu reakciju državnih institucija“, kazala je novinarima predsednica borskog odbora SSP Irena Živković.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić je u izjavi za medije rekao da se radnici kompanije Ziđin zadržavaju u karantinu u Boru 14 dana, da bi se proverilo njihovo zdravstveno stanje, kao i da Ziđin preduzima sve neophodne mere kako bi se pratilo njihovo zdravstveno stanje.

Živković je najavila da se povodom te izjave obratila u formi zahteva za pristup informacijama od javnog značaja gradskoj upravi, Ministarstvu zdravlja, Opštoj bolnici Bor, kao i Policijskoj upravi Bor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari