SSP: Dačić ugrozio nastavak dijaloga, nije reagovao na poziv poslanika na likvidaciju Đilasa 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da je „ugrozio“ nastavak međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom EU jer tokom današnje sednice parlamenta nije reagovao na „poziv na likvidaciju“ lidera SSP Dragana Đilasa i bivšeg šefa Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Saše Vukadinovića.

Iz te stranke su naveli da Dačić nije prekinuo ni opomenuo poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Nebojšu Bakareca kada je, po njihovoj oceni, „pozvao na likvidaciju“ Đilasa i Vukadinovića, „samo zato što su zajedno pili kafu“.

„Poslanik Bakarec je rekao da bi u Rusiji susret bivšeg šefa FSB-a sa (Aleksejem) Navaljnim završio nestankom tog opozicionog lidera. Bakarec je u samo jednoj svojoj diskusiju uspeo da ugrozi bezbednost i živote političkih neistomišljenika ovog nestručnog, bahatog i kriminalizovanog režima i da napravi diplomatski skandal tvrdnjom da u našoj prijateljskoj zemlji ljudi nestaju“, naveli su iz SSP.

Ocenili su da je izostankom reakcije na to izlaganje, Dačić pokazao da se slaže sa svim što je poslanik SNS govorio i da je time postao akter „diplomatskog skandala i poziva na uklanjanje političkih protivnika“, čime je, po navodima SSP, ugrozio dijalog pod pokroviteljstvom EU.

Kasnije, u toku dana, na saopštenje Stranke slobode i pravde reagovao je i predsednik Skupštine Srbije ivica Dačić koji je istakao da Bakarec nije uputio nikakve pretnje nikome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari