SSP: Država da omogući rad na njivi tokom policijskog časa 1Foto: Pixabay / ecoyou

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas od države da što pre omogući rad poljoprivrednicima na njivama za vreme policijskog časa i ocenila da će poljoprivreda pretrpeti ogromne gubitke ako se zakasni sa setvenim radovima.

„Uništavanje seoskih domaćinstava se nastavlja i tokom vanredne situacije u zemlji. Država ponovo pokazuje nerazumevanje prema poljoprivrednicima i prema njima se svakodnevno vrši represija da zaustave poljoprivedne radove tokom policijskog časa“, naveo je u pisanoj izjavi potpredsednik SSP Dejan Bulatović.

Bulatović je ukazao da je širom Srbije, u više slučajeva, dolazilo do hapšenja poljoprivrednika tokom povratka sa njiva u vreme policijskog časa i da su njima izricane novčane kazne, jer sudije po pravilu nisu prihvatale njihovo obrazloženje da ne smeju da zakasne sa setvom.

„To je rezultat potpunog neznanja i nezainteresovanosti aktuelnog ministra poljoprivrede, Branislava Nedimovića… Nigde u svetu, čak ni u ratnom stanju, nisu zabranjivani popljoprivredni radovi“, rekao je Bulatović i upitao šta će se desiti ako se ne obavi setva na vreme i ako se pšenica ne zaštiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari