SSP osudio presudu protiv aktiviste Inicijative Ne davimo Beograd Radomira Lazovića 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Stranka slobode i pravde (SSP) osudila je danas „šikaniranje“ aktiviste Inicijative „Ne davimo Beograd“ Radomira Lazovića, koji je zbog organizacije jednog od protesta te Inicijative osudjen na novčanu kaznu, preinačenu u 60 dana zatvora, uz popis, procenu i prodaju njegove imovine.

SSP je ocenio da povod takovom obračunavanju sa kritičarima režima nije kršenje zakona, nego ućutkivanje Lazovića i drugih ljudi koji su se pobunili zbog umešanosti bivšeg gradonačelnika Beograda i ministra finansija Siniše Malog u rušenje u Savamali – „skandal koji ni do danas dobio epilog“.

„Umesto da tužilaštvo i MUP rade svoj posao i otkriju konačno ko su ‘kompletni idioti’ koji su rušili u Savamali, sudilo se onima koji su na to ukazali“, navodi se u saopštenu SSP-a.

SSP je apelovao na domaću i medjunarodnu javnost da „ne žmuri više na gušenje svih sloboda u Srbiji i ćutke svedoči novom krugu političkih zatvorenika“.

Aktivista Inicijative „Ne davimo Beograd“ Radomir Lazović je zbog organizacije jednog od njenih protesta osudjen na novčanu kaznu u iznosu od 100 hiljada dinara koja je preinačena u 60 dana zatvora, uz popis, procenu i prodaju njegove imovine.

To je ranije danas saopštila ta inicijativa i ocenila da je to „pravno i materijalno gonjenje i iznurivanje aktivista zbog organizacije jednog od protesta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari