SSP podneo 24 krivične prijave protiv pukovnika i majora iz policije: Zaposleni u javnom sektoru u Novom Sadu šalju se na privremeni rad u Beograd 1Foto: Danas/A. L.

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) podneo je 24 krivične prijave protiv pukovnika i majora policije iz Odeljenja za upravne poslove Policijske uprave Novi Sad.

Kako se navodi u saopštenju, prijave se odnose na navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, zloupotrebu službenog položaja, nesavestan rad u službi, falsifikovanje službene isprave, sastavljanje netačnih biračkih spiskova, udruživanja radi vršenja krivičnog dela, trgovinu uticajem, kao i za druga krivična dela u vezi sa navedenim.

Predsednik Gradskog odbora SSP Novi Sad Vladimir Vrsajkov upozorio je da se deo zaposlenih u novosadskim javnim i državnim preduzećima šalje na privremeni rad od dva meseca u odgovarajuća beogradska i republička preduzeća, „uz obavezu promene prebivališta, kao što su već uradili sa 50 zaposlenih u Pokrajinskom PIO fondu“.

„Ponovo podsećamo, kako one na vrhu SNS piramide izborne krađe, tako i neposredne izvršioce, da ova krivična dela neće zastareti i da sudstvo i tužilaštvo neće večno biti zarobljeni“, naveo je Vrsajkov.

Dodao je i da „jurišnici SNS“ po Novom Sadu i Beogradu lično proveravaju svaku lažnu adresu i dele „fantomima slike izmišljenih prebivališta“.

POKS: Novosadsko tužilaštvo ne reaguje na krivičnu prijavu u vezi sa izbornom krađom

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je da Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu već mesec i po dana „nije ni pogledalo“ njegovu krivičnu prijavu, a kamoli da je započelo istragu ili rešilo

Ovaj pokret podneo je krivičnu prijavu protiv službenika gradske uprave i MUP-a zbog „lažnog prijavljivanja prebivališta građana“ u Novom Sadu kako bi stekli pravo pravo glasa.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović naveo je u pisanoj izjavi da zbog toga reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojima upozorava stranačke kolege da se ne bave marifetlucuma na izborima jer će krivično odgovarati, predstavljaju čisto licemerje i propagandu.

„Najbolji dokaz za to je da tužilaštvo u Novom Sadu odbija da se bavi predmetom u kojem se konkretno optužuju službenici gradske uprave i MUP za krivična dela sastavljanja lažnog biračkog spiska, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve godine“, izjavio je Mihailović, saopštio je POKS.

„Već smo naučili na Vučićeve podvale i da radi sve u suprotnosti od onoga što javno govori i obećava. Zbog toga smo sigurni da ni ovoga puta njegove reči ne treba shvatiti ozbiljno i da je tužilaštvo dobilo preko stranačkih kanala SNS sasvim suprotnu poruku. Takođe, svi počinioci krivičnih dela moraju da znaju da će ih sustići ruka pravde čim se pravosuđe oslobodi stege partije koja polako, ali sigurno gubi vlast“, dodao je Mihailović.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari