SSP: Premijerka ponizila ljude koji su branili reke izjavom da je zabrana gradnje MHE besmislena 1Foto: SSP

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović ocenio je danas da je izjavom da je zabrana gradnje minihidroelektrana „potpuno besmislena“, premijerka Ana Brnabić „ponizila sve ljude koji su danonoćno branili svoje reke i trpeli batine“.

Navodeći da je povodom te izjave reagovao i Svetski fond za zaštitu prirode, nazvavši je „nedopustivom“, Bulatović je u pisanoj izjavi ocenio da „cela svetska stručna javnost sada zna ko i koliko štetočinski upravlja našom zemljom i njenim prirodnim resursima“.

„Predsednica Vlade Ana Brnabić ponovo je obrukala Srbiju pokazavši kako to izgleda kada jedna neznalica po svaku cenu hoće da odbrani poslovni interes režimskih kumova koji joj je važniji od sopstvenih građana i nacionalnih interesa“, rekao je Bulatović a prenela Stranka slobode i pravde.

On je naveo da je količina energije koju proizvedu mini hidroelektrane zanemarljiva u odnosu na ukupnu proizvodnju Srbije, ali i ocenio da „i tako minorna nanosi nesagledivu štetu po prirodu“.

„Ali za Brnabićku očigledno nisu zanemarljive enormne količine para koje se daju podobnim investitorima, izmedju ostalog namaknute i kroz račune EPS-u koje plaćaju svi građani. Zato ih i brani, pa čak i po cenu budućnosti Srbije“, ocenio je Bulatović.

Pozvao je međunarodnu javnost da se „povede primerom Svetskog fonda za zaštitu prirode i preduzme konkretne akcije kako bi se u Srbiji sprečile trajne posledice tekuće politike ubijanja prirodnih resursa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari