SSP: SNS šalje poruke nasilja 1Predstavnici Stranke slobode i pravde Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Stranka slobode i pravde (SSP) upozorila je danas da vlast Srpske napredne stranke (SNS) generiše mržnju prema sopstvenim građanima i koristi nasilje u obračunu sa svojim neistomišljenicima, šaljući na taj način poruku da je nasilje dozvoljeno.

Podsećajući na seriju huliganskih tuča proteklog vikenda sa više od 20 učesnika, među kojima preovlađuju maloletnici, šest povređenih lica i upotrebu noževa, palica, šipki, šrafcigera i kaiševa, SSP je naveo da se u Novom Sadu dogodio brutalan obračun u samom centru grada ispred jednog ugostiteljskog objekta, gde su dve osobe teško povređene.

Ova brutalnost, dogodila se posle 20 časova, kada bi trebalo da budu zatvoreni ugostiteljski objekti, što je predviđeno merama Kriznog štaba.

Ovakvo nasilničko ponašanje nije izolovano, već se pojavljuje toliko često da to ne može biti naučen obrazac od lokalnih nasilnih pojedinaca, već se kontinuiranim porukama mržnje i nasilja najviših SNS državnih funkcionera i nereagovanjem institucija nametnuo kao „prihvatljiv“ i poželjan, smatra SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari