SSP: Uvrede Vučića upućene evroposlanicima pokazatelj da je vlast u panici 1Foto: SSP

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da uvrede koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio poslanicima Evropskog parlamenta pokazuju da je aktuelna vlast u panici, jer je „celoj Evropi sada jasno da je Srbija leglo korupcije i zloupotrebe državnih resursa radi očuvanja autoritarnog režima“.

Kako su saopštili iz SSP, afera „Telekom“ najbolji je primer kako Vučić „zloupotrebljava državu“ jer je novcem tog državnog preduzeća privatizovao dve televizije sa nacionalnom frekvencijom i najmanje jedan štampani tabloid da bi obezbedio gotovo apsolutnu kontrolu medija.

„Afera Jovanjica je dokaz da u cilju zgrtanja ogromnog ličnog bogatstva, Vučićevo okruženje ne preza čak ni od proizvodnje i trgovine narkoticima“, ocenili su iz te stranke.

Kako su dodali, uvrede Vučića upućene evroposlanicima još jedan su „dokaz  neiskrenosti Vučičevog lažnog opredeljenja za članstvo Srbije u Evropskoj uniji“ i još jedan pokazatelj da „njega ne zanimaju evrointegracije već očuvanje lične vlasti po svaku cenu uz enormno bogaćenje njegove klike koje nije zabeleženo u istoriji Srbije“.

Vučić je izjavio ranije danas da je država razrešila „aferu Jovanjica“ tako što je pohapsila odgovorne i poručio evropskim zvaničnicima da ne mogu „lažima da ostvaruju politički profit pa makar bili iz Evropskog parlamenta“.

Vučić je novinarima povodom amandmana na izveštaj poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika u kojem se kaže da Srbija treba da reši afere Krušik, Jovanjica i Telekom Srbija, rekao da afera nema i da one ne mogu da se prepoznaju kad se „pojave dvojica pa izmišljaju, a onda izgube na sudu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari