SSP: Vučevića ne zanima što nema mesta u državnim vrtićima, novac troši na populizam 1Foto: SSP

Stranka slobode i pravde (SSP) istakla je danas da dugogodišnji problemi mališana u Novom Sadu za koje nema mesta u državnim vrtićma i dalje ostaju nerešeni, ali da to za gradonačelnika za Miloša Vučevića ne predstavlja nešto čime bi se trebalo baviti.

„Njemu je osnovna uloga da novosadski novac usmeri u nepotrebne i preskupe populističke projekte Aleksandra Vučića od kojih će korist imati pojedinci bliski režimu“, saopštio je gradski odbor SSP za Novi Sad.

Ta stranka ističe da rešenje dugogodišnjih problema mora biti hitno povećanje kapaciteta vrtića uz zapošljavanje dodatnih radnika, što predstavlja jedino sistemsko rešenje kojim bi se rešio problem velikog broja neupisane dece.

„Umesto u preskupe projekte koji služe samo interesima onih koji se u njega ugradjuju, zahtevamo ulaganje novca u izgradnju novih vrtića u gradskim zonama gde su vrtićke grupe popunjene, uz ravnomernije rasporedjivanje dece u vrtićke grupe kako bi se napokon ispoštovali zakonski normativi o broju dece u vrtićkim grupama“, naglasila je SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari