Stamatović: Potrebno da se ispune ključni zahtevi opozicije 1Milan Stamatović Foto: Beta/Zdrava Srbija

Stranka Zdrava Srbija (ZS) zadovoljna rezultatima na lokalnim izborima u Kosjeriću i Zaječaru, ali i dalje smatramo da još nisu ostvareni svi preduslovi za održavanje fer i demokratskih izbora, kao i da je potrebno da se ispune ključni zahtevi opozicije, poručio je danas predsednik ZS Milan Stamatović.

U poređenju sa brojem glasova osvojenim na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, ZS je zabeležila značajan rast podrške  – u Kosjeriću više od 50 pdsto nego u junu prošle godine, što joj je donelo 10 odsto mandata u loklanoj skupštini, a u Zaječaru dva odsto glasova, što Stamatović smatra „odličnim rezultatom“ s obzirom na to da je ZS prvi put izašla na lokalne izbore u Zaječaru.

„Postigli smo šest puta bolji rezultat u ovom gradu u odnosu na prethodne parlamentarne izbore“, istakao je Stamatović u pisanoj izjavi.

On je naglasio da ZS, uprkos učešću na lokalnim izborima u Kosjeriću i Zaječaru, smatra da „još nisu ostvareni svi preduslovi za održavanje fer i demokratskih izbora“.

„Potrebno je da se ispune ključni zahtevi opozicije, a neki od njih, na kojima Zdrava Srbija insistira, jesu razdvajanje termina održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, otvaranje najuticajnih medija i pokrivanje svih biračkih mesta video-nadzorom“, naglasio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari