Stamatović: Premijerka ignoriše razgovor o Parku prirode „Zlatibor“ 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, najavio je da će više hiljada Zatiboraca 2.jula protestovati ispred Vlade Srbije, ukoliko premijerka Ana Brnabić bude i dalje ignorisala razgovor o opravdanosti proglašenja Parka prirode „Zlatibor“.

On je dodao da se „premijerka nije udostojila čak ni odgovora na zahtev predstavika čajetinske opštine da ih primi kako bi se, pre otvaranja procedure javnog uvida, zajednički razmotrila opravdanost vladine odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode „Zlatibor“ i Uredbe o proglašenju Parka prirode „Zlatibor“.

– Ponovo apelujemo na predsednicu Vlade da poštuje zakon i da nas ne ignoriše kao da smo kužni, samo zato što na Zlatiboru nije na vlasti politika koja je nju ustoličila na mesto premijera – poručio je Stamatović. U suprotnom će, kako je poručio „ više hiljada Zlatiboraca biti prinuđeno da 2. jula premijerki lično dođe u pohode, ispred zgrade Vlade Srbije i da izrazi nezadovoljstvo zbog antiustavnih i protivzakonitih odluka koje su donesene, mimo znanja građana Čajetine i bez navođenja razloga, ciljeva i motiva za takav obuhvat Prostornog plana“.

– Nisu građani Čajetine i Zlatibora besposleni i neodgovorni, pa da dolaze u Beograd da ruše režim i onemogućavaju normalno funkcionisanje grada, ili, ne daj bože, „ruše Srbiju“, kako beogradske režimske raspikuće vole da nam imputiraju, nego su primorani da se na ovakav način obrate aktuelnoj vlasti pošto već Brnabićeva diskriminiše sve građane Srbije, koji nisu glasali za njenog političkog vožda – izjavio je Stamatović.

Podsetivši premijerku na to da je „povodom nedavnog protesta malinara i blokada saobraćajnica, zbog visokih akciza na gorivo, rekla “da je uvek na raspologanju za razgovore sa proizvođačima maline, ali nikako dok blokiraju magistralu“, Stamatović je poručio da se nada da će to biti dovoljan argument da ona uvaži i molbu Zlatiboraca i da se „bez ikakvih pritisaka, sedne za pregovarački sto, jer je to u obostranom interesu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari