Stamatović: "Socijalisti guraju Vučića u političko samoubistvo" 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, saopštio je da „najdobonamernije upozorava Aleksandra Vučića da mu koalicioni partneri – socijalisti rade o političkoj glavi“.

On je to izjavio povodm predloga Đorđa Milićevića, potpredsednika Narodne skupštine i šefa poslaničke grupe SPS, da se, uz izbore u Lučanima, održe i vanredni izbori u Čajetini, Šapcu i Paraćinu ako, kako je rekao, postoje problemi u funkcionisanju tih lokalnih samouprava, kako to tvrde njihovi čelnici, a kako građani ne bi trpeli i kako bi se izjasnili kome više veruju.

Stamatović je Milićevićevu izjavo označio kao „pretnju da se silom nametnutim i vanrednim „kradoizborima“ moraju zauzeti Čajetina, Šabac i Paraćin, kao poslednja tri bastiona slobode među 200 lokalnih samouprava u Srbiji“.

„Ne zaboravite da smo, na lokalnim izborima u Čajetini, pre samo dve godine, osvojili četiri puta više glasova od Vučićeve stranke, a ja sam, na Zlatiboru, prošle godine na predsedničkim izborima, zadobio poverenje 60 odsto naspram Vučićevih 27 odsto glasova. Plašim se da Dačić, Ružić i Milićević, koji su kod Zlatiboraca na nivou statističke greške, ovim „predlogom“ guraju Vučića u političko samoubistvo“, saopštio je Stamatović.

„Iza svega stoji pokušaj Ane Brnabić i ministra za lokalnu samoupravu Ružića da nas, kao i letos što su činili, pretnjama prisile da odustanemo od rasprave pred Kongresom lokalnih samouprava Saveta Evrope, koja je zakazana za 6. novembar, a povodom užasnih pretnji Vučićevog režima Čajetincima, Paraćincima i Zlatiborcima“, naveo je Stamatović.

On je podsetio na to da Čajetina ima najveći budžet po glavi stanovnika u Srbiji i da je, pre sedam dana, dobila priznanje Akademske unije Oksforda za uvođenje značajnih novina i uspeh u postizanju najboljih uslova za ekonomski razvoj turizma, te da su to priznanje prethodnih godina dobili Grenobl, Barselona i Dubai.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari