Stamatović: Srbija da se prikloni vojnom savezu sa Rusijom 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije, saopštio je da Srbija treba da bude u vojnom savezu koji predvodi Rusija.

On je zatražio od Aleksnadra Vučiča i Ivice Dačića da saopšte zbog čega duže od godine obmanjuju Vladimira Putina, koji je kazao da je „za Rusiju, Srbija najvažnija zemlja u Evropi“

Stamatović zahteva i da Vučić „objasni građanima Srbije zbog čega se, u ponedeljak, skrivao iza autoriteta našeg najodanijeg prijatelja, velike Rusije, obmnajujući da se, još toga dana, čuo sa Vladimirom Putinom, iako je to učinio tek sinoć“.

– Ponovo zahtevamo od Vučića da poštuje volju 81 odsto građana Srbije koji, čak ni kao uslov za članstvo u EU, ne bi podržali priznavanje kosovske nezavisnosti, kao i stav 84 odsto ispitanika koji su protiv pristupanja NATO paktu i više od dve trećine građana koji se izjašnjavaju za ulazak u vojni savez koji predvodi Rusija, saopšio je Stamatović.

On je istakao da „nijedan narod na svetu, pa ni srpski, u vremenima u kojima mu preti i teritorijalna i demografska i biološka katastrofa, ne zaslužuje da ga vode i ponižavaju hohštapleri, šibicari, lažovi i slepe vođe“.

– Srbija ima izbor – ako nas neće oni s kojima i mi nećemo, ukoliko prethodno moramo da kapituliramo kao narod i država, onda idemo tamo gde nas hoće, da budemo s onima koje volimo i koji nas vole, naveo je čelnik Zdrave Srbije.

On je pitao Vučića i Dačiča „da li ih je sramota što duže od godinu dana lažu čoveka koji kaže da je „za Rusiju Srbija najvažnija zemlja u Evropi“, a koga se“, kako dodaje, taj dvojac „seti samo onda kada je Srbija priterana uza zid, istovremeno, ne dozvoljavajući čak ni diplomatski status za Srpsko-ruski humanitrani centar u Nišu“.

Zdrava Srbije, kako navodi, zahteva i od „tzv. vođa Srpske liste sa Kosova i Metohije da javno saopšte ko ih je naterao da uđu u koaliciju sa teroristima i ratnim zločincima Tačijem i Haradinajem“.

– Ako je to bila njihova autonomna odluka, tražimo od pravosudnih organa Srbije da procesuiraju te tzv. srpske lidere sa KiM – rekao je Stamatović, pozivajući i „deo najviših velikodostojnika SPC da se, umesto manekenisanja na političkim „modnim“ revijama Aleksandra Vučića, vrate svojoj duhovnoj misiji i hitno otpočnu pripreme za vraćanje sedišta Patrijaršije SPC u zavičaj i istorijsko središte naše svete crkve“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari