Foto: N1

Ski staza bi trebalo da bude izgrađena od podloge koja omogućava da se najpre najmlađi Beograđani skijaju nezavisno od vremenskih uslova i godišnjeg doba.

To bi značilo da bi deca mogla da se skijaju i u maju i u septembru ili u bilo koje doba godine. Organizacija Ne davimo Beograd se ipak protivi izgradnji ski staze na Avali tvrdnjom da će ovaj projekat ugroziti biljni i životinjski svet na ovoj planini.

Stefan Gajić, u javnosti poznat kao Prilepak, kao ljubitelj prirode i kao jedan od upečatljivijih učesnika opozicione scene u predsedničkoj kampanji Ljubiše Preletačevića Belog, kaže u svojoj izjavi za Centralmedia.rs da se ne protivi izgradnji ski staze na kojoj će deca imati priliku da se za jeftine pare bave skupim sportom.

– Ja živim u prirodi, utopijskih sam stavova po tom pitanju, protivim se lomljenju grane, a kamoli krčenju šume. Međutim, s obzirom na to u kakvom vremenu živimo, kao građanin takvom projektu, ukoliko njegovom izgradnjom neće biti skrnavljenja i kulturnih dobara, neću stati na put – rekao je Stefan Gajić i dodao da ski staza ne može da se izgradi na ravnom terenu ili na fudbalskom igralištu, već to mora biti na planini.

– Nije racionalno da se protivimo izgradnji ski staze na kojoj će deca u svako doba godine imati priliku da se za jeftine pare bave skupim sportom – zaključuje Gajić.

Povezani tekstovi