Stefan Gajić (Prilepak): Nije racionalno da se protivimo izgradnji ski staze na Avali 1Foto: N1

JP skijališta Srbije pokreće projekat izgradnje ski staze na Avali sa pratećim sadržajima.

Ski staza bi trebalo da bude izgrađena od podloge koja omogućava da se najpre najmlađi Beograđani skijaju nezavisno od vremenskih uslova i godišnjeg doba.

To bi značilo da bi deca mogla da se skijaju i u maju i u septembru ili u bilo koje doba godine. Organizacija Ne davimo Beograd se ipak protivi izgradnji ski staze na Avali tvrdnjom da će ovaj projekat ugroziti biljni i životinjski svet na ovoj planini.

Stefan Gajić, u javnosti poznat kao Prilepak, kao ljubitelj prirode i kao jedan od upečatljivijih učesnika opozicione scene u predsedničkoj kampanji Ljubiše Preletačevića Belog, kaže u svojoj izjavi za Centralmedia.rs da se ne protivi izgradnji ski staze na kojoj će deca imati priliku da se za jeftine pare bave skupim sportom.

– Ja živim u prirodi, utopijskih sam stavova po tom pitanju, protivim se lomljenju grane, a kamoli krčenju šume. Međutim, s obzirom na to u kakvom vremenu živimo, kao građanin takvom projektu, ukoliko njegovom izgradnjom neće biti skrnavljenja i kulturnih dobara, neću stati na put – rekao je Stefan Gajić i dodao da ski staza ne može da se izgradi na ravnom terenu ili na fudbalskom igralištu, već to mora biti na planini.

– Nije racionalno da se protivimo izgradnji ski staze na kojoj će deca u svako doba godine imati priliku da se za jeftine pare bave skupim sportom – zaključuje Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari