Stefanović: Nećemo dozvoliti da iko iseli Srbe sa KiM 1Nebojša Stefanović Foto: EPA/JANOS MARJAI

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da je situacija na Kosovu veoma složena i da Srbija neće dozvoliti da bilo ko, kršenjem ljudskih prava, sloboda i međunarodnih sporazuma, pokuša da iseli Srbe sa Kosova, prenosi Srna.

„Mi ne smemo dozvoliti da ostanemo nemi. Moramo da budemo snažno uz svoj narod. Naša zemlja ostaje posvećena toj borbi, niti ćemo da odustajemo, niti popuštamo i uzmičemo. Naš posao je da se borimo i tako ćemo i raditi“, rekao je Stefanović, prenosi novinska agencija Srna.

On je ocenio da bi najteža moguća posledica formiranja vojske Kosova bila angažovanje paravojnih formacija na severu Kosova i Metohije, što je, kako je naglasio, apsolutno nedozvoljeno, prenose beogradski mediji.

„Briselskim sporazumom predviđeno je da je za to potrebna saglasnost NATO i Srba. Svakako da saglasnosti Srba nema i takva vrsta najava uznemirava građane i čini da situacija bude napeta i da se faktički nestabilnost povećava, ne samo na teritoriji Kosova, već u celom regionu“, rekao je Stefanović.

On je ponovo apelovao na EU i zemlje Evrope, koje imaju uticaja na Prištinu, da ne samo rečima, već i delima omoguće da život Srba bude bezbedniji i humaniji, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari