Stefanović: Nemam informacije gde će biti vojno-policijska parada 1Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije siguran kako će biti organizovana vojno-policijska parada, odnosno da li će biti u Nišu ili u Beogradu.

„Nemam informacije o paradi. Razgovaraću o tome sa predsednikom (Aleksandrom Vučićem) i ministrom odbrane (Aleksandrom Vulinom) koji su nadležni za vojni deo. Vojska će biti vodeći deo parade, a Ministarstvo unutrašnjih poslova će im se pridružiti“, rekao je Stefanović na otvaranju policijske stanice „Istok“ u Nišu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da je zamolio ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova da vojna parada, čije je održavanje prvobitno planirano za obeležavanje dve decenije od početka NATO bombardovanja, bude pomereno za Dan pobede, 9. maj.

Zbog prvobitne odluke da parada bude održana u Nišu, na Bulevaru Nikole Tesle, na deonici od oko 300 metara te saobraćajnice uklonjeni su stubovi električne rasvete, ivičnjaci i pešačka ostrva, kako bi bulevarom mogla da prodju velika vojna vozila.

Uklanjanje rasvete i svih prepreka na bulevaru grad Niš finansirao je iz svog budžeta, a finansiraće i vraćanje bulevara u prvobitno stanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari