Stefanović o Vučićevom govoru u Skupštini: Režirana predstava 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Vučićev govor u parlamentu bio je režirana predstava na kojoj nije moglo da se čuje apsolutno ništa, ni o budućem dogovoru, niti o planovima za budućnost ili o načinu kako da se reši kosovski problem – poručuje potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Stefanović smatra da je govor predsednika Srbije bio manjkav, jer je prema njegovoj oceni obilovao napadima na političke protivnike i, kako kaže, „beskrajnim lažima“.

– Da bi sve to dobilo jednu dodatnu aromu, na skupštinskoj galeriji imali smo prilike da vidimo Zorana Milojevića Zelju i Milana Radoičića, koji su tu bili prisutni kao njegovi prijatelji, što je skandal sam po sebi. To zapravo tačno pokazuje kako Vučić vidi budućnost Srbije i rešavanje tog problema. Dakle, ništa on nije kriv, ništa loše nije uradio i za sve su krivi oni pre njega – navodi Stefanović.

On ukazuje da se stalno ponavlja, kako kaže, neverovatna laž, da je prethodna vlast uspostavila prelaze Jarinje i Brnjak, jer su ti prelazi, naglašava Stefanović, postavljeni 1999. godine, dogovorom koji je postigla tadašnja vlada, u kojoj je bio i Aleksandar Vučić.

– Ako ćemo pravo, oni su ti koji su postavili prelaze i još su uspostavili carine na njima decembra 2012. godine. Toliko sam puta na to već odgovarao. Međutim, Vučić krijući od naroda o čemu razgovara, stalno optužuje druge ljude, a to radi jer dobro zna da se laž lako prihvata u narodu – kaže Stefanović.

Prema njegovim rečima, Vučićev nastup u Skupštini je bio predstava i „praznina“, i zbog toga se pokazalo da je dobro što je opozicija tu sednicu bojkotovala jer, prema njegovoj oceni, niti bi mogli da dođu do reči, niti bi tu bilo pravog dijaloga. Stefanović smatra da su oni poslanici iz opozicije koji su sednici prisustvovali zapravo bili samo dekor.

– Pogledajte izveštaje režimskih televizija, pa ćete videti kako Vučić „hrabro“ odgovara Đorđu Vukadinoviću kako on ne zna šta piše u Miroslavljevom jevanđelju i iz koje je godine, a ne čuje se zapravo šta ga je Vukadinović pitao. To je zapravo ono što Vučiću treba; njemu je potreban dekor i farsa od Skupštine i „kao opozicija“, kako bi imao legitimitet prema spoljnim faktorima. U međuvremenu, on najavljuje akciju protiv Srba, a par sati kasnije se ta akcija i dogodi – naglašava Stefanović i dodaje da je to vrlo zanimljivo i da pokazuje „dobru koordinaciju koalicionih partnera iz Beograda i Prištine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari