Stefanović: Oluja će ostati sramotna stranica u istoriji Evrope 1Foto: Beta/Emil Vaš

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da proteklih 25 godina nisu donele pravdu za žrtve hrvatske vojne akcije „Oluja“, u kojoj je proterano srpsko stanovništvo iz te zemlje, i dodao da će taj događaj ostati ispisan kao „sramotna stranica u istoriji Evrope“.

„Nažalost, i 25 godina kasnije Hrvatska će slaviti vojnu operaciju u kojoj je više od 1.800 Srba poginulo ili nestalo, dok je oko 250.000 prognano. Slaviće akciju u kojoj je sprovedeno etničko čišćenje našeg naroda i u kojoj su žrtve u najvećem broju bili civili, uglavnom starci, starice, žene i deca. Ovaj brutalni zločin usred Evrope i danas je ostao zločin bez kazne“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi povodom 25. godišnjice tog događaja.

On je ocenio da nema utehe i da ništa ne može zaceliti rane onih koji su morali da odu sa svojih ognjišta i koji već 25 godina oplakuju najmilije, ili koji i dalje ne znaju sudbinu nestalih.

„Ponosan sam da se Srbija danas ne stidi, ne prećutkuje i ne skriva stradanje sopstvenog naroda, olakšavajući zločincima da ne moraju da se suoče sa svojim nedelom, kako je to činila u vreme prethodnih vlasti“, dodao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari