Stefanović: Posle pada režima, možda posebno tužilaštvo za Kolubaru 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Potpredsednik Stranke Slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da je od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, u toku „besomučna, nekontrolisana pljačka“, kao i da su informacije o takvim dešavanjima iz Kolubare takve da bi u vladi stučnjaka, „posle pada režima Aleksandra Vučića“, možda trebalo napraviti posebno tužilaštvo za taj slučaj.

„Neka znaju radnici EPS, naročito u Kolubari, vi koji mislite kako ćete prehraniti porodice, koji razmišljate da li će vam neko oduzeti platu, znajte – oni vam oduzimaju platu, troše vašu budućnost. Ili ćete ih zaustaviti ili će sve da proćerdaju, a vi ćete onda da gledate gde ćete, da li ćete za decom u Nemačku“, rekao je Strefanović, na konferenciji za novinare

„Mi kao odgovorni ljudi moramo to da zaustavimo i zaustavićemo“, rekao je Stefanović, navodeći da zna da je ljude strah i da je ovo o samo „vrh ledenog brega“.

On je prethodno naveo, ističući da ima dokumenta o tome, da je EPS zaključio u posledne dve godine jedanaest ugovora sa firmom Nites, vlasnika Miodraga Škrbića vredne 30 miliona evra, na tenderima bez drugih ponuđača, kao i da je u tome učestvovala i firma Slaviše Kokeze pod imenom Prointer.

„To je triling snova koji čine Kokeza, Grčić (Milenko, direktor EPS) i Škrbić. A on suštinski funkcioniše godinama preko javnih preduzeća na ispumpavanju i otimanju para građana, na čelu tog trilinga je Vučić“, izjavio je Stefanović, podsetivši da ovakve optužbe iznosi nedeljama a da prozvani ne odgovaraju već ćute čime potvrđuju njegove reči.

On je rekao da i pravosuđe ćuti, dok je istovremeno, „situacija takva da je EPS u dugovima, uvozi struju iz Rumunije, ima problem sa remontima, a cela firma je u velikim problemima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari