Stefanović (SSP): Srbija se u Beloj kući zamerila EU, Rusiji, Kini i celom arapskom svetu 1Foto: BETAPHOTO/INFO SLUZBA SSP/MO)

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da se prošlonedeljnim potpisivanjem „ekonomske normalizacije“ u Vašingtonu Srbija zamerila Evropskoj uniji, Rusiji, Kini i celom arapskom svetu.

„Lažne priče o pametnim manevrima su nas dovele do toga da nam se pola sveta smeje, a pola se okreće protiv nas“, kazao je Stefanović u Kragujevcu, saopštila je SSP.

Ocenio je da je „lažna patriotska politika“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića „glasno ućutkana“ činom potpisivanjem u Beloj kući.

Dodao je da niko „u istoriji Srbije“ nije potpisao „tako sraman sporazum“ – „gde nisu ni znali šta potpisuju, jer su im zamenjene fascikle“.

„Bez stručnjaka koji znaju da brane nacionalni interes, Vučić je branio sopstveni interes ostanka na vlasti trgovinom dela teritorije“, naglasio je on.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Stefanović je kazao da dolazi „ekonomska katastrofa“ tokom koje će u Srbiji posao izgubiti 150.000 ljudi.

„Već teška, situacija će postati mnogima neodrživa. Naprednjačka korupcija, nemar, bahatost i razbacivanje novca na nepotrebne projekte će naše ljude strašno koštati“, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari