Stefanović: Zašto niko nije uhapšen ako je bilo korupcije u Vladi kao što Vučić kaže 1Foto: FoNet / Aleksandar Barda

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović upitao je danas predsednika Aleksandra Vučića zbog čega niko iz Vlade nije uhapšen ukoliko je tačno da je bilo mnogo korupcije u izvršnoj vlasti, kao što je izjavio u intervjuu za austrijski list Klajne cajtung.

„Zašto nijedna korupcionaška afera nije dobila sudski epilog? Ko je omogućio tu korupciju, kada je opšte poznato da bez njegovog amina ‘sve staje u državi’? Da li su u koruptivne afere, na koje već mesecima ukazuje SSP, umešani najbliži saradnici Vučića? Kako je moguće da SNS među više od 700.000 članova, tri meseca ne može da pronađe 10 poštenih? Zašto ne obelodani imena najvećih korupcionaških afera, njihovih inspiratora i kolovođa?“, upitao je Stefanović.

Zamenik predsednika SSP je naveo da je Vučić, kada je došao na vlast, uhapsio biznismena Miroslava Miškovića i pokrenuo postupak u slučaju „Luke Beograd“ ali da je vreme pokazalo da nema dokaza za ono što je optuženima u tim procesima stavljano na teret.

„Znamo da Aleksandar Vučić borbu protiv kriminala i korupcije, na čijim krilima je i došao na vlast, koristi u promotivno-propagandne svrhe, prema potrebi. I to je jedino važno – rejting Velikog Vođe, kome ništa nije sveto“, dodao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari