Stevanović: Stanje u Srbiji neprihvatljivo, očekujemo nove parlamentarne i lokalne izbore 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Funkcioner „Zdrave Srbije – Zajedno za Šumadiju” i nekadašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović ocenio je danas da je „stanje u Srbiji, pa i u Kragujevcu neprihvatljivo”, te da je zato „neophodno da se u narednim mesecim raspišu vanredni parlamentarni i lokalni izbori”.

„Znamo da su minuli lokalni i parlamentarni izbori, zbog epidemije kovida 19, organizovni u vrlo specifičnim
suslovima. Mi smo imali korektnu i izvanrednu kampanju, ali desilo se šta se desilo. Bez obzira što smo nezadovoljni rezultatom, sa vladajućom većinom imamo korektan odnosn, ali se ne slažemo sa njihovom politikom i tu smo da kritikujemo sve ono što nije dobro”, istakao je Stevanović.

On je naglasio i da je trenutno stanje „neprihvatljivo i nepodnošljivo”, te da očekuje da se raspišu vanredni izbori.

„Trenutno stanje je neprihvatiljivo i nepodnošljivo i zbog toga očekujem da se raspišu vanredni parlamentarni i lokalni izbori na koje će građani izaći u znatno većem broju, kako bi se situacija promenila promenila nabolje”, rekao je Stevanović.

Ovo je, inače, prvi put u poslednjih nekoliko godina, barem koliko je šumadijskoj javnosti poznato, da je Stevanović javno kritikovao stanje u kojem se Srbija nalazi.

Prethodnih godina uporno je pokušavao da ubedi šumadijsku javnost da je on kandidat Aleksandra Vučića za gradonačelnika Kragujevca.

Stevanović i njegovi najbliži saradnici su, s tim u vezi, u više navrata najavljivali smenu bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića i Stevanovićev povratak na tu funkciju uz podršku Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari