Stranka Miše Vacića osnovala odbore u Lebanu, Bojniku i Medveđi 1Foto: Screenshot/Facebook/Srpska desnica

Politička scena u 3 opštine Jablaničkog okruga – Lebanu, Bojniku i Medveđi, „bogatija“ je za još jednu stranku – Srpku desnicu.

Prethodnih dana u ovim opštinama osnovani su odbori i izabrano rukovodstvo.

Miša Vacić, poznat po kontroverznim stavovima, poput uvođenja desničarske straže, plaćanja poreza za one koji ne idu u vojsku i zabrane abortusa, formiranju odbora prisustvovao je u sve 3 opštine Jablaničkog okruga, pišu Južne vesti.

Kako se navodi na zvaničnoj Fejsbuk stranici Srpske desnice, Vacić je uoči Vidovdana posetio nekoliko opština gde su konstituisani odbori.

Osnivačka skupština najpre je održana u Bojniku, gde je za predsednika Odbora, kako navode, izabran Predrag Jovanović Brica, borac i junak sa Paštrika.

Nakon Bojnika, Miša Vacić sa saradnicima prisustvovao je formiranju Odbora u Lebanu, gde je za predsednika izabran Dragan Miljković Kempesa – navode na Fejsbuk stranici stranke.

Odbor u Bojniku broji 50 članova, dok ih je u Lebanu 155.

U Medveđi ih, saopštavaju, ima 90, a za predsednika Odbora u tom kraju izabran je Dejan Simić.

Podsetimo, prelaskom grupe građana „Jedinstveni za Vranje“ u Srpsku desnicu, ova partija dobila je predstavnike u lokalnom parlamentu, a Vranje je prvi grad u kojem je ova stranka na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari