Stranka moderne Srbije najavila da će učestvovati u predizbornom dijalogu 1Predstavnici Stranke moderne Srbije Foto: Medija centar

Stranka moderne Srbije (SMS) saopštila je danas da će učestvovati u predizbornom dijalogu koji će 9. i 10. oktobra, uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, biti održan u Skupštini Srbije.

U saopštenju SMS je istakla da će učestvovati u dijalogu dosledno podržavajući svaku misiju dobre volje koja za cilj ima poboljšanje demokratije u Srbiji. Stranka je ocenila kao nedobronamerne stavove kojima se ta misija degradira nazivanjem predstavnika Evropskog parlamenta „bivšim“, jer se radi o političarima sa iskustvom u zemljama u kojima je demokratija nerazvijena i funkcioniše tek na zahtev međunarodne zajednice.

„Time se unapred tendenciozno umanjuju šanse za uspeh dijaloga pre nego što je on i počeo“, ocenila je SMS i dodala da je žalosno što ta svojevrsna opstrukcija dijaloga dolazi sa one strane političkog spektra koji sebe smatra privrženijim demokratiji od aktuelne vlasti.

„Time se vlastima omogućava da sebe međunarodnim posrednicima predstavi u boljem svetlu potpuno nezasluženo“, navela SMS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari