Stranka slobode i pravde odlučila da bojkotuje predstojeće izbore 1Foto: SSP

Stranka slobode i pravde bojkotovaće predstojeće parlamentarne i lokalne izbore, saopštio je danas predsednik SSP Dragan Đilas, posle sednice Glavnog odbora.

„U ovakvim uslovima gde postoji jedan tužilac, sudija i jedna istina, stranka je donela odluku da ne učestvuje u takvim izborima“, rekao je Đilas novinarima u Beogradu.

Naveo je da je odbor potvrdio i podržao odluku užeg predsedništva od pre dva meseca da stranka ostaje dosledna onome što je kroz Sporazum sa narodom obećala i da pod sadašnjim uslovima neće izaći na izbore.

„U Srbiji ne postoje izborni uslovi. Može predsednik Aleksandar Vučić sto puta da šalje poruku da se ‘na vlast dolazi podrškom naroda i na izborima’. Mi to znamo, ali zahtevamo da narod čuje i vidi ljude koji drugačije misle, ne samo opozicione političare, već i naučnike, radnike, akademike, lekare“, rekao je Đilas.

On je kazao da je stranka donela odluku da ispoštuje Sporazum sa narodom i da očekuje do 15. septembra da i ostale članice Saveza za Srbiju donesu istu odluku.

Naveo je da će SSP nastavljati da radi kao i do sada, ne samo kao stranka već i zajedničkim delovanjem sa celom opozicijom.

„Doći ćemo do toga da 42 zahteva stručnih ljudi budu prihvaćeni, a onda ćemo razgovarati o tome kako da ih sprovedemo“, rekao je Đilas.

Ocenio je da je energija u narodu velika, da će rasti i da će Srbija doći do toga da ima prave izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari