Studenti dali rektorki rok od nedelju dana da na RTS-u predloži razrešenje Siniše Malog 1Foto: Poceloje.rs

Valentina Reković iz udruženja „1 od 5 miliona“ izjavila je danas za FoNet da na današnjem sastanku sa rektorkom Ivankom Popović studenti nisu vodili nikakve pregovore, već su joj dali rok od nedelju dana da na Radio televiziji Srbije (RTS) predloži predsednici vlade Ani Brnabić da razreši dužnosti ministra finansija Sinišu Malog.

„Ukoliko rektorka to uradi, mi ćemo u roku od sat vremena napustiti zgradu Rektorata. U suprotnom spremamo radikalizaciju protesta“, poručila je Reković.

Prema njenim rečima, da bi došlo do kompromisnog rešenja između studenata, koji su blokirali zgradu Rektorata i Ivanke Popović neophodno je da rektorka osudi aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) zbog incidenta koji se desio u petak 13. septembra, kada su studenti zauzeli tu instituciju.

Reković je istakla da će studenti razmisliti da li će nastaviti razgovor sa rektorkom zbog, kako je navela, neprimerenih saopštenja rektorskog kolegijuma, a utisak joj je da Popović ne pokazuje spremnost za pronalaženje rešenja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

33 reagovanja na “Studenti dali rektorki rok od nedelju dana da na RTS-u predloži razrešenje Siniše Malog”

 1. Podrška za osporavanje Malijevog (Maliljevljevog? Malinog? Pikolinog?) doktorata, no, sa smenom će već ić malo teže…

 2. Rektorka BU treba da podrži studente.
  Treba da osudi upad sns sendvičara u prostorije Rektorata.
  Tu godpođa Ivanka ne sme da ima nikakve dileme. Kada je u pitanju doktorat Malog, tu je takođe potreban jasan stav Rektorke. FON nema snage ni hrabrosti da iznese istinu, a Rektorka mora da ima i snage i hrabrosti.
  Ne može svako biti rektor BU.Imajte to na umu.

 3. Ovim mladim ljudima neko manipuliše (verovatno se i zna ko to radi). Oni daju rok – NALAŽU Rektoru BU da uradi to i to.
  Neverovatno.
  Treba dobro upamtiti ko to muti vodu, a po mutnoj vodi plaiva, zana se šta.

  • Nesumnjivo se sa njima manipuliše (tzv. oporba), ali je takođe nesumnjivo da dotični, nema doktorat… Stefanovića i da ne spominjem – taj nema ni krštenu diplomu završenog fakulteta…

   • Tako je, sigurno neko manipulise, sto nije dobro, a sigurno je da rektor nema nista sa smenama u vladi, a jos je sigurniji da ovi nemaju regularni diplome od fakulteta do doktorata.

    • Studenti su u pravu ako ovako ostane zasto studirati. Fakultete nam vise niko ne priznaje .Zasto ako ovako ostane uce i roditelje iscrpljuju za nesto sto se kupuje u Leposavicu ili u Megatrendu . U Megatrendu Jorgovanka Slina Klempa i ostali doktori nauka koji neznaju tablicu mnozenja 5000 evra diploma a 7000 evra doktorat . A prodavci diploma kazu da je to samo za JKP I drzavne ustanove nikako kod privatnika tamo mora da nesto znas .Diplome za bolju zenidbu i udaju ruznjikavih devojka 1500 evra-nije isto udati se kao master menadzmenta ili blogerka sa osnovnom skolom iz Prdojevca

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.