Šutanovac: Pokrenite DS i Srbiju 1Foto: Aleksandar Levajković/FoNet

Predsednik Demokratske stranke (DS) u ostavci Dragan Šutanovac izjavio je danas da duboko veruje da će promene u demokratskoj Srbiji izvesti DS, napominjući da uvek posle promena u DS po pravilu dolazi do promena u Srbiji.

Danas su oči demokratske Srbije usmerene ka nama, ka ovoj skupštini isto kao ka vlasti, rekao je Šutanovac na izbornoj Skupštini stranke i naglasio da je demokrata i da ostaje u DS.

Nažalost, ne možemo da konstatujemo da živimo u zemlji u kojoj postoji vladavina prava, već se urušavaju sve institucije, vladavina prava je svedena na pravo sile, zemlja u kojoj su građani uzloženi riziku od siromaštva, imaju najniži standard u regionu, a region je najlošiji  Evropi, naglasio je Šutanovac.

Pred Srbijom su izuzetno veliki izazovi, strateška pitanja nisu rešena, pitanje ustavih promena, pre svega u obasti pravosuđa, a izuzeteno brzo nam stižu problemi koji se tiču odnosa Prištine i Beograda, rekao je on.

Obaveza demokrata je da uvek ponude rešenje za pobleme i ono što će biti obaveza više je da ta rešenja nametnemo, iako bi ona donela kvalitetan pomak u kvalitetu života, rekao je Šutanovac.

Ova skupština je veoma važna i meni je čast da mogu da vam se obratim, što čini presedan, rekao je on i dodao da nije srećan čto je u situaciji da se obraća delegatima kao neko ko je podneo ostavku.

Šutanovac je dodao i da nema smisla da se on ponovo kandiduje za predsednika, uvek će podržavati novog lidera, a ako bude imao primedbe, neće kritikovati javno, već na sednicama DS.

Zadatak je da pokrenete zamajac DS, jer kada to činite pokreće se cela Srbija, poruиčo je Šutanovac.

Nijedna od stranaka u Srbiji nikada nema više od jednog kandidata, podsetio je on i istakao činjenicu da ovde ima više kandidata za sve funkcije, da je DS bila i biće demokratska stranka.

Nikada ne treba da odustanemo od toga zbog onoga zašto smo nastali kao stranka sa vizijom, koja razume probleme građana, čak i ako ne razumeju ko im u ovom trenutku prave probleme, rekao je Šutanovac.

Pozivam vas da budete optimisti, rekao je Šutanovac, bez obzira ko pobedi biće najbolji predsednik DS i svih stranaka u Srbiji.

Pozivam vas da glasate po savesti, jer ova skupština može da opredeli buduće događaje u celoj Srbiji. Delegati DS izabraće najbolje rukovdstvo koje će u narednom periodu voditi DS i Srbiju, zaključio je Šutanovac.

Šutanovac je posle poraza na beogradskim izborima 4.marta podneo ostavku na tu funkciju.

Kandidati za novog lidera DS su Gordana Čomić, Zoran Lutovac i Branislav Lečić.

Za tri kandidata za predsednika DS, kao i 13 kandidata za potpredsednike, dva kandidata za predsednika Političkog saveta, Nadzorni odbor, kao 40 stalnog sastava Glavnog odbora DS glasaće 1.230 koliko ih prisustvuje skupštini od 1.556 delegata sa pravom glasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari