Sutra vanredno zasedanje Skupštine 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je na zahtev 158 poslanika za sutra sazvala vanredno zasedanje, na čijem je dnevnom redu i predlog za (re)izbor Jorgovanke Tabaković za guvernera Narodne banke Srbije (NBS).

Na dnevnom redu su i izmene zakona o lokalnoj samoupravi, državnoj upravi, matičnim knjigama, javnim agencijama, kao i izmene Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisama.

Poslanici treba da razmotre i Predlog zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika, pokrajina ili lokalna samouprava i predloge izmena zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o teritorijalnoj organizaciji, koje su podneli narodni poslanici i Vladin Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti.

Poslanici treba da se izjasne i o predlozima za izbor viceguvernera NBS, članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, koje su predložili zaštitnik građana i poverenik za informacije od javnog značaja, odnosno UNS-a i NUNS-a i o izboru predsednika sudova.

Zasedanje počinje u 10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari