Svetska federacija sindikata osudila najavu preseljenja srpske ambasade u Jerusalim 1Foto: Kabinet predsednika Srbije

Svetska federacija sindikata (WFTU), koja predstavlja 105 miliona radnika u 132 zemlje širom sveta, osudila je najavu Srbije da će preseliti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, što je dogovoreno pred američkim predsednikom Donaldom Trampom, saopštio je danas sindikat Sloga, koji je punopravni član te međunarodne asocijacije.

Sindikat Sloga poručio je da se pridružuje apelu WFTU u pozivu na solidarnost sa narodom i radnicima Palestine, kao i da osuđuje izmeštanje ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim i zahteva od vlasti i njihovih predstavnika da vode računa o međunarodnoj poziciji Srbije i da ne dovode zemlju i narod u opasnost i gubitak indentiteta i suvereniteta.

U pismu upućenom Udruženim sindikatima Sloga WFTU navodi da 21 godinu nakon NATO napada na Jugoslaviju, koji je za sobom ostavio hiljade ubijenih i ranjenih i velika razaranja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sklapa dogovore u prisustvu ubica naroda njegove zemlje.

Na taj način, ukazuje Sekretarijat WFTU, Vučić promoviše nadogradnju odnosa Srbije sa Izraelom, „što podrazumeva pogoršanje položaja palestinskog naroda koji pati zbog izraelske agresije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari