SZS: Ono što Vučić nudi evroparlamentarcima jeste obmana koju su građani Srbije prozreli 1Foto: FoNet/ Nenad Djordjevic (Arhiva)

Savez za Srbiju (SZS) pozdravio je danas angažovanje evropskih parlamentaraca na uspostavljanju uslova za regularne izbore u Srbiji, ali i upozorio da „ono što im režim Aleksandra Vučića nudi, nije ništa drugo nego obmana koju su gradjani Srbije odavno prozreli i prezreli“.

Reagujući na zaključke treće runde dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić je ocenio da se Vučić „cenka sa evropskim parlamentarcima o proletnjem izbornom vikendu i broju članova REM koje će kontrolisati malo prikrivenije nego ostale“.

„To je možda dovoljno nekome ko ne živi u Vučićevoj privatnoj Srbiji. Ali građanima Srbije svakako nije. Oni traže da im se vrati sloboda i oteta država, a SzS neće izdati njihovo poverenje zarad mrvica sa Vučićevog stola. Nastavićemo da se borimo da se i u ovoj zemlji održe normalni – evropski izbori. Drugačiji nas ne interesuju, na njima nećemo učestvovati i nećemo ih priznati“, naveo je Jeremić, preneo je Savez za Srbiju.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je sinoć posle treće runde međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, da predstojeći izbori neće biti održani u martu, već kasnije, ali u roku koji dozvoljava Ustav Srbije.

Ona je kazala da je jedan od zaključaka razgovora sa tročlanom delegacijom Evropskog parlamenta i uspostavljanje Nadzornog odbora Skupštine Srbije, što će kako je navela, biti prvi takav odbor u „višestranačkoj Srbiji“.

Dodale je da je postignut dogovor i o izboru pet novih članova REM-a po „principu 3 plus 2“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari