SZS osudio pritiske SNS-a na episkopa Teodosija 1Foto: Savez za Srbiju

„Paralelno sa rastom nezadovoljstva građana režimom Aleksandra Vučića i približavanjem datuma kada režim planira da izvrši antiustavnu predaju Kosova i Metohije, Srpska napredna stranka na severa Kosova i Metohije vrši orgoman pritisak na predstavnike Saveza za Srbiju“, saopštio je taj Savez.

Kako su naveli, pritisak se vrši i na predstavnike protesta ”1 od 5 miliona” iz južne pokrajine, koji su se, kako dodaju, usudili da se javno usprotive Vučićevom režimu.
Oni u saopštenju obaveštavaju javnost da članovi Srpske napredne stranke i Srpske liste zastrašuju ljude pretnjama fizičkim obračunom, pretnjama otpuštanjem sa fakulteta, sa radnih mesta članova porodica koji su zaposleni u državnoj službi ili u javnim ustanovama.
I to, kako ističu, samo zbog toga što su javno i slobodno tokom protesta ”1 od 5 miliona” izrazili neslaganje sa politikom Aleksandra Vučića.
Kako se dodaje u saopštenju SZS, Srpska lista, „pod direktnom kontrolom režima u Beogradu, uz podršku režimskih propagandnih glasila TV Most, Informer, Pink, Srpski telegraf, paralelno je posegla za najgrubljim klevetama protiv episkopa Raško-prizrenskog Teodosija, optužujući ga za tajne pregovore sa specijalcima iz Prištine“.
SZS u saopštenju oštro osuđuje ovaj, kako navode, dirigovani medijski linč na episkopa Teodosija.
Sve ovo pokazuje da se režimu bliži kraj i da su njihovi potezi sve nervozniji, zaključuje u svom saopštenju SZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari