Bežinarević: Još jedna ekološka katastrofa na vratima u Zaječaru 1Foto: 1 od 5 miliona

Kineska kompanija ZiJin uveliko vrši istraživanja tla na području park šume Kraljevica u Zaječaru, navodi se u saopštenju Pokreta 1 od 5 miliona.

Pokret #1od5miliona, kako navode u saopštenju, ovim putem želi javno da prizna da su pogrešili.

„Pogrešili smo kada smo rekli da je režim Aleksandra Vučića prodao kineskoj kompaniji ZiĐin samo Majdanpek i Bor”, ističe se u sapštenju pokreta #1od5miliona.

“Nedavno je i nadležno ministarstvo objavilo da Zaječar, nekada poznat po velikom broju gradskih česama – nema niti jednu sa pijaćom vodom”, ističe se.

Prema njihovim navodima, očigledno je da je cela Timočka krajna predviđena za rudnike i jalovišta, a da je narod Istočne Srbije predat u ruke raznoraznim stranim kompanijama.

„Ja, kao stanovnik Istočne Srbije, molim sve političare, aktiviste, organizacije i narod da ne dozvolimo režimu i stranim kompanijama ni da krenu da razmišljaju o otvaranju bilo kog novog rudnika na ovom području. Ovde se nalaze zaštićene šume, životinje, reke ali nalaze se i ljudi koji neće moći da žive u zatrovanoj pustinji okruženi rudnicima. Tačnije, moći će da žive, ali kao robovi u pola skraćenog životnog veka“, izjavio je kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik Skupštine opštine Majdanpek.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari