“Majdanpečki Goran Vesić je posekao stabla uz koja su generacije porasle”: Martin Bežinarević za Danas o seči stabala u Majdanpeku 1Foto: Martin Bežinarević

“Danas su Majdanpečani ostali bez jednog od najlepših drvoreda u gradu. Ostali su bez njega zarad, kako kaže „bog i batina opštine“ prosperiteta i urbanističkog plana”, kazao je za Danas, Martin Bežinarević, odbornik u Majdanpeku i kopredsednik pokreta “1 od 5 miliona”.

Prema njegovim rečima, “Majdanpek ovim ulazi u eru betona zarad širenja ulice, tačnije dodavanja treće trake kako bi kamioni i teška vozila rudnika lakše prolazili”.

“Nije to sporno, da se u toj ulici ne nalaze osnovna škola, dom kulture, pekare, hotel… Prašina koju podižu automobili, a tek kamioni, završiće u učionicama đaka i u bureku iz pekare, jer nema više stabla da istu upiju”, objašnjava Bežinarević.

On ističe da “Izgleda da je moda koju je uveo Goran Vesić zaživela kod svih naprednjaka pa se i Dragan Popović utrkuje za prvu nagradu „grad betona“”.

“Majdanpečki Goran Vesić je posekao stabla uz koja su generacije porasle i stabla u čijem hladu su generacije šetale i uživale. Nema reči kojima bih opisao gorčinu u stomaku koju osećamo moji sugrađani i ja. Mogu samo da kažem sram bilo Dragana Popovića i bandu odgovornu za ovaj eko – genocide”, poručuje Bežinarević.

On se nada da će za ovo odgovorni odgovarati pred sudom, i kroz neku kaznu društveno korisnog rada, ponovo posaditi stabla na ovom mestu.

“Realna potreba za širenjem ove ulice ne postoji, s obzirom da je zakonom o putevima zabranjeno industrijskim kamionima i mašinama da prolaze kroz grad. Ostaje samo potreba Dragana Popovića i njegovih “pajtaša” da možda i od ovog projekta prisvoje koji procenat”, zaključio je sagovornik Danasa.

Pokušali smo da kontaktiramo nekog iz Opštine Majdanpek, ali nam je rečeno da trenutno nema ko da odgovori na naša pitanja, pošto je većina trenutno van Majdanpeka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari