SZS pozvao policiju i istražne organe da saslušaju Vučevića zbog podmetanja eksploziva 1Foto: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju (SZS) Vojvodine pozvao je danas policiju i istražne organe da saslušaju gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića u istrazi povodom podmetanja eksploziva pod automobil Slobodana Milutinovića. 

U saopštenju se navodi da su pojedini mediji preneli da su se njih dvojica „javno sastajali više puta“ i pokazali „očiglednu bliskost koja ukazuje na to da novosadski gradonačelnik dobro poznaje čoveka čiji je automobil sinoć ‘odleteo’ u vazduh u naselju Grbavica“.

„Novim Sadom gospodare bande narkodilera i drugih kriminalaca pod zaštitom vlasti i uz vrlo ‘rečitu’ ćutnju policije i drugih državnih organa koji su dužni da obezbede red i mir u gradu. Sinoć samo pukom srećom nije stradao niko od slučajnih prolaznika i ljudi koji žive u neposrednoj blizini mesta eksplozije, ali je detonacija na Grbavici odjeknula u čitavom gradu kao još jedan alarm za uzbunu“, naveli su oni.

SZS Vojvodina je ocenio da građani Novog Sada, kao i njihova imovina, više nisu bezbedni i da „svako može biti žrtva obračuna i uličnog rata“, koji, kako su naveli, traje već nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari