Tači: Nema tajne agende u pregovorima 1Foto: Beta/European Council/Zucchi Enzo

Predsednik Kosova Hašim Tači napisao je danas na svom Fejsbuk nalogu da na sastanku u Berlinu neće biti predložen plan za sporazum između Kosova i Srbije i da ne postoji tajni plan za ovaj sastanak.

On je naveo i da „iza ovog sastanka nema tajne agende“. „Očekujemo da će na kraju sastanak rezultirati opštom retoričkom izjavom unapred dogovorenom između učesnika, koja će, između ostalog, potvrditi barem evropsku perspektivu našeg regiona, produbiti reforme, posebno u oblasti vladavine prava, i koja će naglasiti neophodnost normalizacije odnosa između Kosova i Srbije”, napisao je Tači na Fejsbuku.

On je istakao da bi bilo razočaravajuće ako Francuska i Nemačka ne usklade svoje stavove o odluci za liberalizaciju viznog režima za građane Kosova, prenosi RTK2. Za Kosovo bi, kako je naveo, bilo veoma očajno ako na ovom sastanku Francuska i Njemačka ne usklade svoje stavove o odluci o viznoj liberalizaciji za naše građane.

„Kosovo je i dalje jedina izolovana zemlja u Evropi. Stoga, priča o evropskoj perspektivi Kosova, čak i ako je samo na retorički način, više je nego licemerje“, dodao je Tači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari