Tači: Pariz prilika za promociju Kosova 1Hašim Tači Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV (arhiva)

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Prištini da će prisustvovati međunarodnoj mirovnoj konferenciji u Parizu 11. novembra povodom obeležavanja 100 godina od primirja u Prvom svetskom ratu, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona.

„Ovo je dobra mogućnost za promociju države Kosovo i kod država koje još nisu priznale Kosovo, s toga to treba maksimalno iskoristiti“, kazao je Tači uoči početka Investicionog foruma frankofonije.

Međunarodnoj mirovnoj konferenciji, kako je najavljeno, prisustvovaće i svetski lideri, a među njima američki i ruski predsednik Donald Tramp i Vladimir Putin, kao i nemačka kancelarka Angela Merkel, preneo je RSE. Tači je naglasio da s obzirom da skupu prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, neće biti dijaloga Beograda i Prištine, nego je to prilika za afirmaciju Kosova.

„Tamo neće biti dijaloga Kosova i Srbije, već će to biti mogućnost afirmacija države Kosovo“, rekao je Tači. Govoreći o dijalogu sa Srbijom, on je pozvao kosovske političare i Skupštinu da preuzmu odgovornost i doprinesu zajedničkoj državnoj platformi o dijalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona da 11. novembra prisustvuje velikom skupu u Parizu povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, preneo je ranije dnevni list Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari