Tadić: Vučić anegdotama krije istinu 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Pedsednik Socijaldemokratske partije Boris Tadić izjavio je danas da bi predsednika Srbije Aleksandra Vučića trebalo da bude sramota što je govorio neistinu o njegovom tajnom sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkon na Kopaoniku.

Tadić je ponovio da je Lukašenko tada ušao u Srbiju kršeći sva pravila uobičajenog protokola, jer očigledno nije hteo da ima bilo koji zvanični i javni sastanak.

Zbog toga se može zaključiti da je dolaskom na skijanje na Kopanik na takav način Lukašenko, a ne mi, pokazao nepoštovanje prema Srbiji, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Tadić je istakao da je Vučiću bila potrebna neka takva senzacionilistička anegdota da bi uobičajenom patetikom skrenuo pažnju sa ključne političke poruke koja je poslata povodom posete Lukašenka.

U moru laži o tome kako sam se ja krio od Lukašenka i obaveštavanja javnosti o tome da on voli belorusku čokoladu i kad će da jede suhomesnate proizvode, cilj je da se zamagli i ovom prilikom poslata poruka da se Srbija pod Vučićevom vlašću svakodnevno sve više i otvorenije distancira od evropskog puta, ocenio je Tadić.

Kada se tome doda i činjenica da je, pod okriljem vojne, Vučić najavio deklaraciju i o političkoj neutralnosti, jasno je da je najmanji problem od čega je Vučića sramota i kad će šta da jede, kazao je Tadić.

On je ocenio da je dokaz da se Vučić sprema da skine evropski plašt, ispod koga je uvek bila i ostala radikalska politika, i neuporedivost njegovih izjava o procesu evrointegracija iz vremena neposredno nakon dolaska na vlast i danas.

„A kada Vučić već govori o sramoti, mene i svakog građanina Srbije bi trebalo da bude sramota zbog toga što je predsednik Srbije patološki lažov i što smo dopustili da takav lažov i njegova oligarhija praktično privatizuju Srbiju i određuju njenu budućnost, kao da se radi o njihovom vlasništvu“, poručio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari