On je, uoči sednice Glavnog odbora stranke, rekao da se nada da će njen „višegodišnji napor da imamo ujedinjenu opoziciju dati rezultat“, misleći na ideološki, politički, vrednosno srodnu opoziciju.

„Učinićemo poslednji napor ponovo da objedinimo sve opozicione stranke u nastupima pred predstojeće izbore, a ako ne uspemo u tome, kao što nismo prethodna dva puta, onda ćemo nalaziti naša individualna rešenja, nadamo se da ćemo uspeti“, rekao je Tadić.

On je rekao da će se na sednici razgovarati o prilikama u državi i stavu stranke pred predstojeće beogradske, možda i republičke izbore, navodeći da će se stranka u vremenu koje dolazi izjašnjavati o potencijalnim kandidatima za gradonačelnika.

On je naglasio da razgovori o opoziciji, među opozicionim takmacima, ili liderima, obavezno treba da uzmu u obzir činjenicu da se „moramo boriti protiv Vučićevog sistema vlasti, radi obezbeđivanja budućnosti ovog društa“.

Ne smemo, kaže Tadić, „da se borimo meрu sobom za prvenstvo unutar opozicije, jer je to u stvari borba za malo bolje mesto na Titaniku, a ne borba za pronalaženje rešenja za budućnost ovog društva i nalaženje rešenja za ulazak u sigurnu luku Srbije“.