Tepić: Firma brata Ane Brnabić od EPS-a dobila 20 miliona evra 1Foto: Beta/Milan Obradović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u emisiji „Utisak nedelje“ da je firma Aseko, čiji je direktor brat Ane Brnabić, u protekle dve godine od EPS „dobila 20 miliona evra naših para i da se sve to desilo otkako je Ana Brnabić postala premijerka“.

Ona je u nedelju uveče najavila da će se baviti ispumpavanjem novca iz EPS, od čega je najviše profitirala firma Aseko, čiji je direktor Igor Brnabić, brat premijerke Srbije.

Kako prenosi portal Nova.rs, ona je upitala šta još treba da se desi, pa da Tužilaštvo reaguje.

“Evo, ovo neka bude usmena prijava. Stiskamo obruč oko ljudi na vlasti, njima je neugodno, nemojte misliti da im je tako opušteno”, uverena je Tepić.

Da se razumemo, objasnila je Tepić, „nismo mi ni protiv EPS, Namenske, Telekoma, jednostavno, oni su sve te firme doveli u predstečajno stanje“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

50 reagovanja na “Tepić: Firma brata Ane Brnabić od EPS-a dobila 20 miliona evra”

 1. 20.000.000 € za prodaju srpskog vetra građanima Srbije.
  Ej, Srbi, PROBUDITE SE!!!
  Davno ste zaspali…

  • A znaju da kukaju da je Beograd „najzagadjeniji“ grad i da ne moe da se živi od zagadjenja, a sad neće energiju iz obnovljivih izvora?

   • EPS je preduzeće svih nas. Znate li koliko koštaju vetrenjače i šta mislite, da li ijedna „privatna firma“ koja se „bavi“ energetikom raspolaže tolikim sopstvenim novcem, pa da se ta „investicija“ ima smatrati samo njihovom kao što se smatra profit? EPS će sasvim raskućiti, a onda ćemo imati Mad Max scenario – i za struju, a naročito za vodu.

 2. Koliko ja znam, sve te firme koje je nabrojala Marinika, rade dobro i isplacuju redovne i pristojne plate.

  • Naravno da isplacuju „redovno i velike plate“, ali se i zaduzuju sto cemo mi placati kroz povecanje cene njihovih usluga ili iz budzeta

  • Šta ste mislili pod tim „redovne i pristojne plate“?
   To što je njima lepo a budžet zakinut?
   Vi bi voleli da ono što vi zaradite dobije komšijin brat, samo zato što komšija to može da uradi?
   Vi ne bi voleli da struja bude jeftinija? Za tih 20 miliona evra koji su očigledno „višak“ čim premijerkin brat ničim izazvan može da ih dobije. Pogledajte firmu u kojoj radi, garantujem vam da je 80% ako ne i 100% poslovanja sa jednim klijentom, državom. Kako bi vi nazvali firmu koja ne bi postojala da nema posla sa državom?

   • Mogu vam reći da grešite. Iako je primetan rast sektora koji radi sa državom i instutucijama, većinski se i dalje radi sa bankarskim sektorom. Pritom, Igor B. nije vlasnik firme (kompanija je internacionalna, izlistana na Varšavskoj berzi) već je na visokoj menadžerskoj poziciji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.