Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ona je u emisiji Radio-televizije Srbiji „Upitnik“ kazala da je cilj kampanje bojkota predstojećih izbora, koju sprovodi deo opozicionih partija, da se smanji izlaznost i time „delegitimišu predstojeći izbori“.

Tepić je govoreći o sinoćnomincidentu u Beogradu povodom promocije knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, optužila Srpsku naprednu stranku (SNS) da je „pronašla neke ljude da pale knjigu i time optuži opoziciju za to“.

Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Orlić je u emisiji „Upitnik“, govoreći o dijalogu uz posredovanje EU o izbornim uslovima, rekao da je „važno da je taj dijalog vođen u Skupštini Srbije“ i da je SNS „slala poruke da je Skupština jedino mesto“, kako je istakao, gde treba voditi dijalog, a to su rekli i „partneri iz EU“.

Orlić je naveo da je sastanak protekao u korektnoj atmosferi i da su svi učesnici primetili, kako je naveo, da postoji napredak.

On je osudio ponašanje aktivista Saveza za Srbiju povodom sinoćnog incidenta povodom promocije Vesićeve knjige.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović rekao je u emisiji RTS „Upitnik“ da je dijalog o izbornim uslovima u Skupštini Srbije samo nastavak „onoga što se dešavalo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu“.

Dodao je da cilj tih razgovora da se situacija smiri i dijalog vrati, kako je rekao, u Skupštinu.

Poslanik Đorđe Vukadinović je u emisiji RTS rekao da je situaciju trebalo razmatrati pre no što je došlo do toga da neke stranke odluče da idu u bojkot predstojećih izbora.

„Situacija je teška, ne bi stranac sedeo i presedavao sastankom da je stvar normalna i da mi možemo sami“, rekao je Vukadinović, član poslaničkog kluba „Nova Srbija – Pokret za spas Srbije“.

Povezani tekstovi