Tepić: Protesti "1 od 5 miliona" nisu propali, prešli su u drugu fazu 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica Marinika Tepić najavila je danas da će ta stranka izaći za desetak dana sa Deklaracijom o pomirenju između Srba i Albanaca koja je ta stranka predložila kao rešenje koje bi trebalo da usvoje i srpska i kosovska skupština.

Tepić je emisiji „Utisak nedelje“ kazala da je ta Deklaracija početak procesa pomirenja dva naroda.

„Sedam godina nismo ni milimetar bliži rešenju Kosova“, ocenila je Tepić i dodala da je pitanje Kosova osetljivo i nerešeno.

Ona je navela da se SSP zalaže, kada se radi o pitanju Kosova, za to da se odvoji pitanje statusa od pitanja potreba ljudi.

Govoreći o protestima „Jedan od pet miliona“, Tepić je kazala da su oni nisu „propali i da su prešli u drugu fazu“.

„Ne da nisu pukli, nego su prešli u drugu fazu“, ocenila je Tepić i dodala da je pre pet meseci bilo teško zamisliti iste.

Ona je kazala da su pritisci tih protesta smenili predsednike opština Grocka i Brus, ali i da su protesti počeli da „sateruju Aleksandra Vučića uza zid“, dodajući da Vučić svakodnevno najavljuje vanredne izbore, ali ih ne raspisuje.

„Ovi protesti incirali su i njegovu kampanju („Budućnost Srbije“), rekla je Tepić i dodala da je ta kampanja „kontramiting na aktuelne proteste“.

Dramski pisac Nenad Prokić naveo je da ne veruje i ne učestvuje u protestima i da opozicija na tim protestima „nema minimum iskrenosti u politici i da su to ljudi koji su već imali priliku da nešto urade“.

„Oni su Kosovo više od Vučića, ja sam u svemu protiv Vučića osim u Kosovu“, rekao je Prokić i dodao da je Vučić „jedini političar koji to može da potpiše, ali da ga treba rušiti po svim ostalim stvarima“.

One je kazao da je Srbiji potrebna apsolutna promena politike i da Srbija treba prva da prizna Kosovo i da je to jedino rešenje.

„Sa Đinđićem nismo uspeli sa pištaljkama, nećemo ni sa Boškom Obradovićem“, rekao je Prokić i dodao da su tadašnji protesti sa Zoranom Đinđićem bili svakog dana, a ne „vikend protesti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari