Tepić: Skupština generator mržnje 1Marinika Tepić Foto: Nova stranka

Poslanica Kluba samostalnih poslanika Marinika Tepić izjavila je večeras da su poslanici opozicije izloženi parlamentarnom teroru Srpske napredne stranke (SNS).

Ona je izjavila da im je uskraćeno pravo da govore na sednici Skupštine Srbije i da su zato odlučili da se na svaka dva sata obraćaju javnosti na konferencijama za novinare.

„Prinuđeni smo da se obratimo na ovakav način imajući u vidu da više od godinu dana, a poslednjih dana u kontinuitetu, trpimo apsolutno, nedopustivo, mizerno ponašanje vladajuće klike Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera, i ne samo to, već intenzivno huškanje, propagiranje, zagovaranje, promovisanje mržnje prema svima koji ne dele mišljenje vladajuće koalicije“, rekla je Tepić.

Ona je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekla da je ovakva kampanja i propaganda na početku ove godine dovela do političke likvidacije Olivera Ivanovića, a pre nekoliko dana je to umalo mogao da bude predsednik Levice Srbije Borko Stefanović. Tepić je rekla da je Skupština Srbije, pod vođstvom SNS, generator mržnje i huškanja, ne samo poslanika jednih protiv drugih, već i građana, jer se ta atmosfera preliva i na ulice. Ona je rekla da su poslanici opozicije, tokom razmatranja Predloga budžeta za 2019. godinu, onemogućeni da se jave i po Poslovniku. „Pre nekoliko sati predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u svega nekoliko sekundi izrekla je tri opomene Marku Đurišiću, Balši Božoviću i Bošku Obradoviću i time im oduzela reč“, podsetila je Tepić.

Ona je rekla da su zato uveli neku vrstu „narodnog paralelnog parlamenta“ da bi na ovaj način objasnili građanima sve što su hteli, a bili sprečeni da urade u plenumskom zasedanju. Tepić je rekla da su građani uskraćeni za informaciju „kako će ova Vlada da arči njihov novac i u 2019. godini“. Ona je rekla da su „i u ovu budžetsku takozvanu raspravu ušli bez završnog računa“ i da je namera vladajuće većine da se u budžetu prikriju milijarde dinara za usluge po ugovoru koje će služiti tome da se onima sa članskom kartom SNS obezbeđuju fantomski ugovori, dok oni o trošku građana koji pune taj budžet rade kampanju za SNS.

Prema njenim rečima, SNS je pokušala da prikrije ogroman broj angažovanih i zaposlenih osoba u javnim upravama i preduzećima koji imaju fantomske zarade na lažnim radnim mestima, dok van svog radnog mesta, stotinama kilomatara udaljeni, obavljaju predizbornu kampanju za SNS u četiri jedinice lokalna samouprave za izbore koji će biti održani 16. decembra.

Ona je istakla i da je u budžetu za BIA izdvojeno šest milijardi dinara. Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da su obavešteni da je ovo poslednja konferencija za novinare koju je odobrila Gojković i Generalni sekretarijat Skupštine Srbije, kao i da naredne konferencija za medije u okviru „otvorenog parlamenta“ neće biti prenošene preko sajta parlamenta, kao i da neće imati ozvučenje. Sledeća konferencija za novinare najavljena je u 21.00, a zatim svaka dva sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari