Tepić: Mirku Ružiću iz Priboja klizište ugrožava kuću zbog MHE Vučićevog kuma Nikole Petrovića (VIDEO) 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da se toj stranci obratio Mirko Ružić iz Priboja zbog toga što mu je kuća ugrožena klizištem koje je nastalo izgradnjom mini hidroelektrane (MHE) „Reković“.

Tepić je na konferenciji za novinare u prostorijama SSP navela da im se Ružić obratio zato što nije mogao preko institucija da reši taj problem budući da „je investitor te MHE Dragan Klisura koji poslove vodi, kako je rekla, za „prvog kuma Srbije“ Nikolu Petrovića.

Tepić je rekla da je Ružić podneo tužbu protiv investitora u novembru, ali da ona još stoji u pisarnici.

Prenela je i Ružićev navod da je inspektor iz Priboja, kome se obratio za pomoć, doneo rešenje o zabrani korišćenja objekta zato što se klizište otvorilo gotovo do samog temelja kuće.

Potpredsednica SSP je dodala da se Ružiću investitor Klisura samo jednom javio i rekao da će dati obeštećenje, ali da se posle nije pojavljivao.

Umesto njega su se pojavili advokati koji su mu rekli da „vodi računa šta radi jer je to MHE Vučićevog kuma“.

Tepić je rekla i da je to primer kako se u Srbiji stvarno živi i pozvala građane koji imaju slične probleme da se jave SSP-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari