Tepić: Stefanović da objasni nameru uvođenja građanske patrole 1Marinika Tepić Foto: Nova stranka

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić zatražila je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da hitno odgovori zašto „kriminalce uvodi u sistem policije“ i da objasni nameru uvođenja građanske patrole i organizacije DBA u sistem MUP Srbije.

Tepić je na konferenciji za novinare u Slobodnoj zoni u parku ispred zgrade predsednika Srbije, pokazala fotografije i označila kao predsednika DBA Stevana Đokića, organizacije koja, kako je rekla, okuplja ultradesničare, lica sa poternica i sa krivičnim dosijeima, a „na mala vrata“ ulazi u sistem MUP Srbije.

Uz ostale, ona je ukazala i na desničara Mišu Vacića, kojeg je uz Đokića, označila kao zvanične saradnike MUP. Tepić je pokazala i fotografije automobila koji su brendirani slično policijskim vozilima i značke, koje na slici drže uniformisana lica i upozorila da bi se time zloupotrebili naivni građani. Ona je tražila odgovor da li je reč o tendenciji da se parajedinice uvedu u Srbiji, pošto nije uspela prošlogidišnja inicijativa za pomoćnu policiju?

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je to pretnjom bezbednosti i upozorio na dovođenje građana u zabludu, kad vide takve značke i vozila slična policijskim. Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da su, posle pola godine, koliko je pobunjena Srbija na nogama, jedino što traže slobodni izbori i slobodni mediji, o čemu su spremni na dogovor.

Navodeći da je SZS dao predloge svog stručnog tima za pregovore s vlašću, Veselinović je dodao: Ne uslovljavamo ko će sesti s druge strane! Član Predsedništva SSP Marko Bastać rekao je novinarima da je danas oko podne posle 24 sata završena blokada radova na Trgu Republike, u kojoj su jedini činili nasilje članovi SNS, koji su prvo verbalno napali aktiviste, gađali ih kamenjem, a jedan je zadobio udarac pesnicom.

Na konferenciji je za večeras u 21 sat najavljena predstava „Građanska neposušnost“ koja će biti odigrana u Pionirskom parku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari