Tepić: U telefonu Palminog saradnika snimci nagih maloletnica 1Foto: Beta/Milan Obradović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da je policija zaplenila mobilni telefon „najbližeg saradnika“ Dragana Markovića Palme, u kom se navodno nalaze snimci i fotografije nagih maloletnih devojčica.

„Radi se o maloletnim ćerkama najbližih Palminih saradnika, koji se nalaze na najvišim funkcijama u Jagodini“, rekla je Tepić na konferenciji za medije u Beogradu.

Ona je navela da se dokazni materijal iz telefona nalazi u organima MUP u Beogradu i upitala da li je taj materijal dostavljen tužilaštvu.

Tepić: Ko zataškava dokaze o slučaju „Palma“?

Tepić kaže za N1 da će na konferenciji za novinare u sredu izneti nove informacije povodom slučaja „Palma“, iz kojih će biti „jasno da čak zvanični organi ove države imaju kod sebe dokaze i zanima me zašto se ne postupa po njima i ko ih zataškava“.

Dodaje da će izneti više detalja u vezi sa svedocima koji su, kako navodi, u međuvremenu bili pozivani da daju iskaze, a neki su podneli svoje krivične prijave protiv Dragana Markovića Palme, kojeg je Tepić optužila za organizovanje žurki u Jagodini na kojima su podvođene devojčice i žene. Navodi i da je dobila poziv od kraljevačkog tužilaštva da ponovo da iskaz u petak.

Na pitanje kako tumači činjenicu da će jedan od svedoka, koji je trebalo da svedoči u Jagodini, posle zamolnice koju je kraljevačko tužilaštvo uzelo u obzir, ipak svedočiti u Beogradu, ona kaže da joj je prvobitna odluka bila „iznenađujuća, čak ironična“.

„Očekivali smo da će biti više obzira prema iskazima svedoka i žrtava, pogotovu što smo od početka tražili da oni budu maksimalno zaštićeni. Dozvoljavam da je kroz pritisak struke, javnosti i medija, kraljevačko tužilaštvo juče zapremljenu zamolnicu jednog od svedoka da svedoči u Beogradu, uzelo u obzir, tako da to predstoji“, kaže Tepić u Danu uživo na TV N1.

Tepić: U telefonu Palminog saradnika snimci nagih maloletnica 2

Dodaje da joj je „s jedne strane drago, iako je monstruozna stvar u pitanju, to što su svi ti muškarci i žene imali poverenje da se meni obrate za pomoć, da svedoče o svojim, može se reći, razorenim životima“.

Podseća da smo „svedoci godinama unazad kako su prolazili uzbunjivači, insajderi koji su poštovali propise“.

„Nismo mi zloupotrebili nevolju ljudi, već smo, uz njihovu saglasnost, ostali kao jedini glas koji može da dopre do najšire javnosti, ne bi li tužilaštvo počelo da se meša u svoj posao“, navodi Tepić i ističe da je najvažnije od svega da se obezbedi zaštita svedoka, „i po našim zakonima ona može da se obezbedi unapred“.

Kaže da to Markovićevo zastrašivanje ljudi po medijima ne mora da znači da će uroditi plodom, „postoje mehanizmi da oni dobiju posebne statuse, pa da imaju i kodno ime, sigurna sam da će doći do procesa, da oni mogu da zadrže tajnost, što je maksimalna zaštita, što smo i tražili“.

„Ali, s obzirom da je ovde prvenestveno pitanje ljudskosti, bez obzira ako smo napravili i neki pogrešan korak, ako smo ijednu devojčicu spasili u poslednje tri-četiri nedelje mirnije spavam, mada i dalje ne spavam mirno“, ukazuje Marinika Tepić.

Na pitanje da li strahuje da se neće proces završiti onako kako bi žrtve očekivale, ona ističe da „nema pravo na tu vrstu dilema, svaki momenat je adekvatan tajming, kad dođete do saznanja ovakve vrste“.

Ceo tekst pročitajte na portalu N1.

Dragan Marković Palma u pisanoj izjavi demantovao je navode Marinike Tepić.

Direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević izjavila je danas da je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić za linč predsednika Skupštine Jagodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari