Tončev: Ne pridavati značaj incidentu 1Foto: Facebook

Odnosi Srbije i Hrvatske su od ključne važnosti za regionalnu stabilnost i ne treba pridavati veliku pažnju pojedinačnim incidentima, poput onog tokom posete članova hrvatskog Sabora Srbiji, rekao je državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Ivica Tončev u razgovoru sa američkim ambasadorima u Srbiji i Hrvatskoj.

Tončev je naglasio da je i predsednik Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Zagrebu bio izložen i većim neprijatnostima, ali nije prekidao posetu, što je svakako bio dobar potez koji je ojačao intenzitet dijaloga dve susedne države.

Tončev je razgovarao sa američkim ambasadorom u Srbiji Kajlom Skatom i ambasadorom SAD u Hrvatskoj Robertom Kohorstom i sagovornici su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i SAD od izuzetne važnosti za Srbiju.

Istaknuto je i da su dobri odnosi Srbije i Hrvatske naročito značajni za trajnu stabilnost zapadnog Balkana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Američki ambasadori su se interesovali o bilateralnim odnosima Srbije i Hrvatske o čemu ih je Tončev detaljno informisao, apostrofirajući da je pokrenut rad brojnih mešovitih komisija i odbora koji rade na rešavanju bilateralnih pitanja.

Tončev je ukazao sagovornicima da je prevashodni interes Srbije da se očuva mir, stabilnost i bezbednost zapadnog Balkana, čemu Srbija doprinosi konstruktivnim ponašanjem, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari