Trajković: Tužiću Đurića i tražiću bezbedonosnu pratnju 1Rada Trajković Foto: N1 (Arhiva)

Državni službenik Marko Đurić, zajedno sa tabloidima vodio je kampanju koja najdirektnije ugrožava moju bezbednost na besprimeran način, rekla je u emisiji „Odgovor“ TV Šabac političarka Rada Trajković i najavila tužbu protiv direktora Kancelarije.

„Ja mislim da bi bilo dobro i predsednika države da tužim ali za sada, zbog onakvog ponašanja predsednika, biću prinuđena, iako imam averziju prema bezbedonosnoj zaštiti, da zatražim od Nebojše Stefanovića da gospodin iznajmi bezbedonosnu pratnju kada preko Merdara ulazim u centralnu Srbiju zbog opasnosti koja mi preti od predsednika Srbije zbog lažnih otpužbi“, rekla je Trajković.

KoSSev podseća da je u toku višednevna razmena optužbi. Državni vrh i deo beogradskih medija o Radi Trajković govore kao osobi odgovornoj za produžetak pritvora osumnjičenim za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića – Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću.

Trajković tvrdi da njen iskaz tužilaštvu nema veze sa tim, te da se radi o javno dostupnom mišljenju u medijima već skoro godinu i po. Ina ističe i da ne poznaje osumnjičene. Kao razlog za snažne optužbe na njen račun visokih državnih predstavnika, ona navodi da se radi o skretanju pažnje sa istrage. Proširena je istraga na još dvojicu osumnjičenih za učestvovanje u atentatu, među njima na Zvonka Veselinovića, rekla je Trajković TV Šabac.

„Razmišljala sam do koje mere može da ode državni službenik u odnosu prema svom građaninu iznoseći potpune neistine i strahovite diskvalifikacije“ – kaže Trajković. „Najstrašnije“ je to što „predsednik Srbije u kontinuitetu izgovara neistine“, rekla je Trajković.

Trajković je ocenila da je predsednik Srbije sada u velikom problemu, jer se, sa jedne strane opredelio da Srbija bude „sigurna kuća za mafiju“, a sa druge treba da pomogne istrazi. „Vučić je instant proizvod koji je određen da traje. On je projekat koji treba da traje dok ne isporuči pravno obavezujući sporazum koji treba da omogući da kasnije Kosovo dobije stolicu u UN, suštinski da prizna nezavisnost Kosova“, rekla je Trajković.

On je briselskim sporazumom prihvatio unutrašnju nezavisnost Kosova: „Dao im je sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast“, rekla je ona. Govoreći o Srbima na Kosovu i Metohiji, Trajković je rekla da se građanima ne dozvoljava da iskažu ono što misle. Oni su preživeli etnički i kulturološki egzodus a sada se nad njima vrši i „intelektualni genocid“, a kao primer je navela stanje na univerzitetu. Uverena je i da će kosovski predsednik Hašim Tači biti sudski procesuiran jer se, kako tvrdi, nalazi na vrhu liste optužbi za trgovinu organima.

Trajković je govorila o povezanosti ubistva Olivera Ivanovića i stanju na Severu, o poslednjim događajima u vezi sa uzajamnim optuživanjem između nje i državnog vrha. Iznela je sumnju da je snimak spota protiv ubijenog Olivera Ivanovića koji je emitovan na TV Pinku i TV Mostu „izašao iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari